Friday, February 6, 2009

Good Omens

Adoi bosan sial pak security ni membebel. Budget negara India dia tu best sangat. IT capital of the world konon. Dah le kena jumpa dia ni setiap Jumaat. Aku ignore dia dengan menulis blog post ni. Alamak dia datang balik, bertenggek kat sini nak cerita la ni. Dia nampak pulak buku aku bertajuk Good Omens.

Dia pandai pancing sial. Dia cakap satu ayat, then tunggu and stare untuk response dari aku.

Dia: The middle East are investing heavily on warehouses on the border of India.

(Apa mengarut ni tiba2?). Dia tunggu.

Aku: Oh.
Dia: It's more convenient for them. It takes 1 hour 40 minutes by flight from Mumbai to Dubai.
Aku: Oh.
Dia: Dubai is great. Most of them are royalty. (mumbles something about how much they invested, aku pun tak ingat dah)

Inilah masanya untuk zone out. Tutup otak. Kepala still angguk tapi pikir benda lain. Aduh beratnya mata aku tiba-tiba. Terasa nak menguap lak depan muka dia.

Bagus! Blah pun kau! Taktik tak layan sambil menaip berjaya! Update blog pun skali gus.

Good Omens by Neil Gaiman & Terry Pratchett or Terry Pratchett & Neil Gaiman.

Pasal 'the Adversary, Destroyer of Kings, Angels of the Bottomless Pit,Great Beast that is called Dragon, Prince of This World, Father of Lies, Spawn of Satan, and Lord of Darkness'. Alah, aku rasa ni cerita pasal Antichrist aka Dajjal. Betul ke Antichrist tu Dajjal? Biar aku wiki kejap.

okay, dah wiki. Still tak tau. Naseb ar.

Alamak, dia datang bertenggek balik!

N

3 comments:

Inaaz Ariff said...

oh my! how come u never told me bout this book? Gilela terry pratchett and gaiman. altho, gaiman not so much. anyway, wehhhhh u took my pastime away!!! why why why?!

kinteruvoid said...

not so much pratchett lah. gaiman is the master. btw, buku ni sebenarnya bukan pasal the antichrist tapi an angel and demon. israfil (yg meniup sangkakala) and a demon nama crowley. haha. im guessing ur past time involves an F and a B?

shiraz b said...

Nik! Pakcik security india ni slalu tanya where's Nik? haha. Time shift aku kalau dia datang je lepas bagi kunci aku terus pakai headphone tu buat dontknow je.